Werkwijze

Ik werk met 3 verschillende diensten, een kleurenplan, een basisinterieur advies of een uitgebreid interieuradvies.  De werkwijze is korter of uitgebreider naar gelang de dienst die je kiest. Hieronder leg ik je mijn werkwijze uit. 

Je hebt ons top geholpen, bedankt voor de prettige samenwerking!

v

Kennismaking

In een eerste oriënterend kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en het te besteden budget. Ik vertel jou wat ik voor je kan betekenen en wat voor mogelijkheden ik zie. Op basis van dit gesprek maak ik een offerte met een plan van aanpak. Dit oriënterende gesprek is vrijblijvend.

l

Moodboard

Ga je akkoord met de offerte dan gaan we aan de slag voor een nieuw interieur!  Nadat ik de maten en foto’s van de ruimte heb gemaakt maak ik een moodboard c.q. sfeerimpressie voor je. Hiermee kan ik je mijn visie laten zien over hetgeen wat we hebben besproken bij het kennismakingsgesprek. Het moodboard visualiseert de stijl die je interieur gaat worden en met welke materialen en kleuren ik wil gaan werken. Als dit ook bij jouw wensen past ga ik met het interieurontwerp aan de slag. Anders gaan we eerst samen kijken wat je nog zou willen wijzigen. Kies je alleen voor een kleurenplan dan geef ik  je een sfeerimpressie van de gekozen kleuren.

Indelingsadvies en 2D ontwerp

Het interieurontwerp houdt in dat ik twee verschillende plattegronden op schaal ga maken met indelingen van de ruimte en een daarbij behorend meubelplan. Samen kiezen we de indeling die het beste bij jouw leefsituatie en wensen past. 

Kleuren- en materialenplan

Vervolgens maakt ik bij de indeling van de meubels de keuze voor de kleuren en de keuze voor verschillende materialen. Denk hierbij aan de vloer, de wanden, eventueel behang en raambekleding. Ik zorg ervoor dat alle kleuren en materialen mooi op elkaar zijn afgestemd. De kleur en materiaalstalen neem ik zoveel mogelijk mee naar het presentatie moment.

Lichtplan

Heb je gekozen voor het uitgebreide interieur advies dan maak ik ook een lichtplan voor je op basis van de gekozen indeling. Het lichtplan bestaat uit technische verlichting (spots, opbouw- en wandverlichting) die nodig zijn voor een goede verlichting van de ruimte en decoratieve verlichting (hanglampen, vloerlampen, tafellampen). Ik adviseer welk type lichtbronnen nodig zijn geef een advies welke armaturen het beste in de stijl van het interieur passen.

Presentatie

Op deze presentatie laat ik je de uitwerking van het interieuradvies zien. De gekozen indeling, het meubelplan, de gekozen kleuren en materialen en van het eventuele lichtplan. We kunnen samen bespreken wat je eventueel nog wil aanpassen en daarmee maak ik het ontwerp dan helemaal af.

Plattegrond in 3D

Heb je gekozen voor een uitgebreid interieurplan dan maak ik de plattegrond in 3D zodat het gehele interieuradvies voor jou gevisualiseerd wordt. Je krijgt daarbij ook een producten lijst met een selectie van meubels en accessoires die we samen gekozen. Daarbij krijg je ook een shoplist met prijzen en leveranciers, zodat je weet waar je de producten kunt bestellen.

Hiermee kan je met het compleet uitgewerkte interieurontwerp aan de slag. Uiteraard kan ik je ook nog helpen met het shoppen en met de daadwerkelijke inrichting. Dit zit alleen niet bij het uitgebreide advies inbegrepen maar daarvoor bereken ik het urentarief. 

Heb je zin in je nieuwe interieur : Maak meteen een afspraak, samen maken we er wat moois van!